В армію забиратимуть аж до 40 років

Четвер, 11 травня 2006, 19:44

На службу за контрактом до Збройних Сил прийматимуться громадяни у віці до 40 років, раніше граничний вік прийому на контрактну службу становив 30 років.

Про це йдеться в змінах до указу від 7 листопада 2001 року №1053 "Про положення про проходження служби відповідними категоріями військовослужбовців".

Також, згідно зі змінами, на службу за контрактом прийматимуться громадяни України, які відслужили шість місяців строкової служби, а не рік, як було до цього.

Окрім цього, тепер військовослужбовці строкової служби, які під час її проходження оволоділи в повному обсязі професійними навичками, були зразковими і дисциплінованими, можуть бути звільнені в запас достроково.

Таке рішення приймає командир військової частини, але не раніше, ніж вийде відповідний указ президента.

Зокрема, солдати і сержанти можуть бути звільнені в запас не раніше, ніж через 11 місяців (раніше - 16), матроси і старшини - не раніше, ніж через 17 місяців (раніше - 22 місяці), - особи з вищою освітою - через 8 місяців (раніше 12).

Також документом термін строкової служби солдатів і сержантів з 18 зменшується до 12 місяців, а матросів і старшин - з 24 до 18 місяців. А військовослужбовцям з вищою освітою термін строкової служби скорочено з 12 до 9 місяців.

Водночас у прес-службі Міноборони повідомили, що вже впродовж року, а саме після обрання Віктора Ющенка президентом, термін строкової служби було зменшено.

Зокрема, термін строкової служби для солдатів і сержантів становить 12 місяців, матросів і старшин - 18 місяців, для військовослужбовців з вищою освітою до 9 місяців.

Також указом вноситься ряд інших змін і доповнень до положення про проходження військової служби відповідними категоріями військовослужбовців.

УНІАН з посиланням на прес-службу президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...