Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський поклав око на два заводи

П'ятниця, 12 травня 2006, 10:24

Ігор Коломойський – найбільший акціонер ЗАТ КБ "Приватбанк" (Дніпропетровськ) повідомив, що не має наміру продавати свою частку у банку в найближчі роки.

"У мене є певний пакет акцій Приватбанку. Я свій пакет продавати не збираюся. Пакет досить значний і, у принципі, я можу впливати на ухвалення рішення іншими акціонерами Приватбанку в питанні продажу або купівлі", - сказав Коломойський.

Приватбанк створений у 1992 році. За даними банку, у 2005 році його статутний капітал зріс на 23% – до 1,13 млрд. гривень, чистий прибуток склав 475,7 млн. гривень, що в 2,9 рази більше, ніж за 2004 рік.

Коломойський також повідомив, що акціонери ВАТ "Укрнафта" розглядають питання придбання двох нафтопереробних заводів - ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірнянський НПЗ, Івано-Франківська область) і ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобицький НПЗ, Львівська область).

При цьому він додав, що сьогодні акціонери проводять консультації з Фондом державного майна України, оскільки у цих двох НПЗ є пакети, що належать державі (по 26% у кожному).

Коломойський зазначив, що "ми (акціонери - УНІАН) були б зацікавлені, щоб "Укрнафта" володіла власними потужностями з переробки".

Він також повідомив, що розглядається й питання можливої передачі "Одеської нафтоперевалки" (контролює група "Приват") "Укрнафті", але, на його думку, на сьогодні необхідно вирішити питання акціонерної угоди між НАК "Нафтогаз України" й приватними активами в "Укрнафті".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування