Тимошенко відбере у депутатів квартири

П'ятниця, 12 травня 2006, 12:03

Фракція БЮТ у наступній Верховній Раді домагатиметься відміни пільг для депутатів.
Про це заявляє член БЮТ Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

Зокрема, за його словами, на законодавчому рівні потрібно позбавити народних депутатів права на отримання житла для постійного проживання або надання їм солідної грошової компенсації для створення "належних житлових умов".

На переконання Томенка, лише іногородні депутати повинні мати право на отримання тимчасового службового житла, яке після складання народним обранцем своїх депутатських повноважень знову повертатиметься у державну власність.

Томенко нагадав, що депутатські пільги та суми витрат на це з держбюджету були таємницею під час всіх попередніх скликань українського парламенту. І лише в кінці сесії Верховної Ради попереднього скликання вдалося "розсекретити" "квартирне питання" депутатів.

Виявилося, що майже кожен другий народний обранець отримав разом з мандатом, недоторканістю та іншими пільгами ще й можливість отримати київську квартиру або суттєву грошову компенсацію.

Так, "найдорожчою" виявилася фракція "Нашої України", 29 представників якої отримали компенсації на придбання квартир на загальну суму 5 мільйонів 575 тисяч 550 гривень. Ще 11 депутатів цієї фракції отримали безкоштовні квартири у столиці.

Друге місце в цьому переліку посіла Партія регіонів – 15 квартир у депутатських будинках, а також 21 матеріальна компенсація на суму 4 мільйони 601 тисяча 950 гривень.

Народна партія Литвина взяла з держбюджету грошової компенсації на суму 2 мільйони 795 тисяч 650 гривень та 16 квартир, а Комуністична партія – 1 мільйон 342 тисячі 251 гривню та 12 квартир тощо, зазначив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування