Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку набрид "парад суверенітетів", і він пішов до генпрокурора

П'ятниця, 12 травня 2006, 13:57

Президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору Олександру Медведьку вжити заходів для приведення рішень Луганської, Харківської і Севастопольської місцевих рад про надання російській мові статусу регіональної у відповідність до вимог Конституції, з урахуванням висновків Міністерства юстиції.

Про це журналістам сказала прес-секретар президента Ірина Геращенко, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"Президент стурбований цим парадом суверенітетів, і розцінює такі рішення як перевищення своїх повноважень місцевими радами", - сказала Геращенко.

Вона також повідомила, що Ющенко доручив секретарю РНБО Анатолію Кінаху підготувати засідання, присвячене питанню забезпечення реалізації державної мовної політики в Україні.

Крім того, за її словами, Ющенко доручив прем'єру Юрію Єханурову прискорити формування більш дієвих систем інституційного і нормативно-правового забезпечення державної мовної політики.

Відповідний лист Ющенко надіслав міністру закордонних справ Борису Тарасюку.

Як відомо, Мін'юст рекомендує прокуратурі оскаржити рішення органів місцевого самоврядування про надання російській мові статусу регіональної.

Раніше Севастопольська міськрада ухвалила рішення про визнання російської мови на території Севастополя регіональною, яка потребує охорони і розвитку, а Луганська облрада надала російській мові статус регіональної в області.

Депутати Харківської міськради ухвалили рішення про надання російській мові статусу регіональної у визначенні Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...