Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни вдалися до шантажу України через НАТО

П'ятниця, 12 травня 2006, 16:06

Росія не вітає вступ України в НАТО й у випадку, якщо це відбудеться, припинить військову кооперацію з цією республікою, заявив спікер Ради Федерації Сергій Миронов.

"Ми свою позицію висловлювали, ми не вітаємо це. Просто ми будемо робити висновки", - заявив він на прес-конференції в п'ятницю, передає Інтерфакс.

Він відзначив, що в даний час між Росією й Україною існує дуже широке співробітництво у військово-технічній сфері, "і якщо країна вступить у НАТО, то, природньо, ми повинні будемо припинити таку кооперацію".

"А це десятки, сотні, тисячі робочих місць, це технології, торгівля, експорт. Тому нехай зважують і приймають рішення", - сказав Миронов.

Він підкреслив, що Росія вважає в принципі неправильним розширення НАТО на Схід і наближення блоку до російського кордону.

"Усе-таки НАТО - військовий блок, і як би вони миролюбно не декларували, ми бачили як блок НАТО підключався до бомбардування Югославії, реагував на події в Іраку", - зазначив спікер Ради Федерації.

При цьому він наголосив, що вступ у НАТО - це суверенне право кожної країни. Однак Росія, за його словами, у випадку вступу України в цей блок буде змушена "робити свої висновки в інтересах російського народу, російській державності, територіальній цілісності і суверенітету країни".

Разом з тим він нагадав, що українська влада планує провести у своїй країні референдум щодо питання вступу України в НАТО, "і нам було б цікаво, як наші брати оцінять ці перспективи".

Крім того, Миронов закликав Україну і Грузію задуматися про доцільність їхнього виходу з СНД.

"Думаю, потрібно з олівцем у руках порахувати, які наслідки будуть, якщо ці держави вийдуть зі Співдружності. Адже те, що СНД дуже дієздатне і життєздатне - це очевидно", - сказав він.

За словами Миронова, для країн-учасниць СНД "є певні преференції, що стосуються безпосередньо громадян, і вихід з СНД може відбитися на їхньому матеріальному становищі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування