Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко бачить необхідність в "гамівній сорочці" для Тимошенко?

П'ятниця, 12 травня 2006, 17:16

Президент Віктор Ющенко переконаний, що найкращою запорукою створення ефективної та стабільної парламентської коаліції може бути ретельне опрацювання тексту політичної угоди.

Про це він заявив журналістам у Варшаві, повідомляє прес-служба президента.

"Перш за все я хочу сказати, що Україні потрібен стабільний уряд, щоб забезпечити стабільну політику протягом наступних п’яти років, які будуть надзвичайно важливими для формування внутрішнього та зовнішнього курсу України", - зазначив Ющенко.

"Звідси завдання: як сформувати стабільну більшість в українському парламенті", - додав він.

На переконання президента, політична угода між майбутніми учасниками коаліції має формалізувати та дати відповіді на всі проблемні питання, які можуть у майбутньому стати на заваді ефективній роботі парламентської більшості або призвести до її розпаду.

Також Ющенко висловив думку, що в розробці політичної угоди українським парламентаріям міг би бути корисним досвід Польщі.

Президент зазначив, що представники помаранчевих сил – майбутні учасники коаліції протягом останніх тижнів акцентують увагу у своїх переговорах саме на "формуванні конкретного тексту політичної угоди".

"Це не простий документ, не прості домовленості, але я думаю, це одна із імунітетних відповідей на те, як сформувати коаліцію", – сказав Ющенко.

"Перш за все я бажаю українській політичній коаліції стабільності, довгих років існування, і для цього буду робити все як президент, щоб формалізувати ці відносини на найглибшому рівні", – підкреслив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування