Заради футболу Ющенко побудує дороги й стадіони

Субота, 13 травня 2006, 13:15

Президент України Віктор Ющенко та Польщі Лєх Качинський відзначають важливість для двох країн перемоги у тендері на право проведення фіналу чемпіонату "Євро-2012".

Про це вони заявили під час українсько-польських переговорів у Варшаві, які пройшли під головуванням президентів.

Ющенко та Качинський також зазначили, що вони як глави держав робитимуть усе, щоб Україна та Польща могли гідно прийняти чемпіонат у разі перемоги на тендері.

Президенти заявили, що обидві країни гарантують проведення цього заходу відповідно до всіх вимог УЄФА. Йдеться про належну розбудову спортивної інфраструктури, зокрема сучасних стадіонів, а також готелів та доріг.

Водночас присутній на переговорах міністр у справах сім’ї, молоді та спорту України Юрій Павленко запропонував Ющенку та Качинському представити наші країни на заключній презентації на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу-2012, яка відбудеться 7 грудня у штаб-квартирі УЄФА в Швейцарії.

Як відомо, Україна та Польща подали спільну заявку на участь у тендері на право проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

31 травня у Швейцарії у штаб-квартирі УЄФА заявку двох країн офіційно представлять міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр спорту Польщі Томаш Ліпец, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, президент Польської асоціації футболу Міхал Лісткевич, президент НОК Сергій Бубка та президент Польського Олімпійського комітету Петро Нуровський.

Окрім України та Польщі, заявку на право проведення фіналу чемпіонату подали Італія, а також Угорщина спільно з Хорватією.

прес-служба президента

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...