Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам віділлють по два шматки срібла на груди

Понеділок, 15 травня 2006, 11:06

ЦВК має намір виготовити 900 депутатських значків зі срібла з ободком "під золото" на суму 126 тисяч 360 гривень.

Таким чином, кожний з 450 депутатів повинен одержати по 2 значки - для літнього і зимового одягу, повідомляє "Дело".

Зокрема, тендер на виготовлення значків для депутатів новообраного парламенту виграло ювелірне підприємство "Корвет".

"Тендерну документацію брали сім підприємств, а подали свої пропозиції тільки чотири", - повідомила заступник голови ЦВК, голова тендерного комітету Марина Ставнійчук.

За її словами, крім "Корвета" у тендері взяли участь підприємства "Інтертранссервіс", "Товариство Флагман", Львівський держ`ювелірний завод.

Критерії і методи відбору визначалися законом "Про закупівлі", а також документацією тендерного комітету, що на платній основі надавалася учасникам тендеру, повідомив секретар тендерного комітету ЦВК Олександр Шипилов.

10 травня відбулася процедура розкриття пропозицій, і була створена робоча група, що перевірила якість значків, їхню відповідність вимогам ЦВК, і наступного дня було визначено переможця конкурсу.

Результатами тендера і вартістю депутатського значка голова ЦВК Ярослав Давидович залишився задоволений: "Вміємо торгуватися... обійшлося в 126 тис. 360 грн. або 140 грн. 40 коп. за комплект, хоча і срібло подорожчало вдвічі".

У той же час Ставнійчук повідомила, що ЦВК має намір виготовити 900 значків на суму 140 тис. грн., по 2 значки для кожного депутата. Зокрема, один на шпильці, другий - на закрученні, для літнього і зимового одягу.

За її словами, значки буде виготовлено зі срібла, а ободок значка буде пофарбовано "під золото". Нагрудний знак - у формі прапора України з написом золотавими буквами "Народний депутат України".

За словами Давидовича, нагрудні знаки для депутатів будут іменними - у кожного значка буде номер, що буде співпадати з номером депутатського посвідчення.

Керівник планового відділу Київського ювелірного заводу Світлана Кроль вагалася з оцінкою собівартості депутатського значка.

За її словами, реальна вартість значка "буде залежати від того, якою буде його орієнтовна вага, який буде значок, і від того, з чого він зроблений".

Постанова "Про зразки нагрудного знака депутата" була затверджена на засіданні ЦВК 5 травня.

Згідно зі статтею 100 закону "Про вибори депутатів", ЦВК повинен видати депутатам значки і посвідчення не пізніше 7 дня після їхньої присяги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування