Єханурову нагадали про борг

Понеділок, 15 травня 2006, 11:21

Прем'єр-міністр Киргизької Республіки Фелікс Кулов нагадує про борг України перед Киргизстаном.

Про це він заявив в інтерв'ю журналові "Профіль".

"Дане питання повинне стати предметом розгляду. Ми готові до тісної взаємодії з українським урядом, щоб вирішити цю проблему", - заявив Кулов.

Мова йде про борг окремих підприємств, що сформувався ще при СРСР, який Бішкек пред'являє Києву.

Борг складає $27 млн. Це заборгованість за результатами взаємної торгівлі 1992—1993 років.

У 2003 році киргизький уряд зажадав від України повернути борг Киргизстану, погрожуючи в іншому випадку виступити проти вступу України до Світову організацію торгівлі.

На сьогоднішній день питання залишається невирішеним.

Прес-секретар МЗС України Василь Філіпчук повідомив кореспондентові "Профілю", що МЗС неодноразово доводив до відома киргизької сторони свою позицію "по цьому так званому боргу".

Він нагадав, що, відповідно до правил і норм СОТ, у випадку, коли між державами є якісь невирішені розбіжності з питання вступу тієї чи іншої країни до СОТ, то країна, яка прагне вступити до СОТ, одержує право винести на розгляд робочої групи це питання.

"Тоді держави-члени робочої групи, а також органи СОТ виносять свої рішення щодо того, чи дійсно претензії певної держави до держави, що вступає до СОТ, є обґрунтованими, і чи мають вони відношення до правил і стандартів СОТ", - додав він.

На думку Філіпчука, у випадку, якщо питання боргу Киргизстану буде винесено на розгляд робочої групи, то висновок буде однозначний: що це питання не стосується правил, норм і стандартів СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування