Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов об'єднує свої активи?

Понеділок, 15 травня 2006, 11:32

Акціонери "Азовсталі" у п'ятницю розглянуть питання про приєднання до комбінату металотрейдера "ТД "Азовсталь".

За інформацією меткомбінату, "Азовсталь" збільшить уставник на 409 млн. грн. (до 1,404 млрд. грн.) для обміну своїх акцій на папери трейдера, повідомляють "Економические известия".

"Збільшення "Азовсталі" можна вважати одним з підготовчих етапів з консолідації всіх гірничо-металургійних активів Рината Ахметова в нещодавно створений MetInvest", - відзначає газета.

За словами заступника директора аналітичного департаменту "Антанта Капітал" Віталія Шушковського, можна припускати, що єдиним реально прибуткоивм активом ТД є акції самої "Азовсталі".

"Раніше пакет, який "висів" на ТД, нараховував 1,42 млрд. акцій, однак, за останньою інформацією, зараз він скоротився до 1,36 млрд. штук", - сказав Шушковський.

"Якщо відкинути вартість інших активів ТД, то виходить, що його акціонери за приналежний ЗАТ пакет одержать 1,96 млрд. акцій "Азовсталі", тобто на 600 млн. акцій більше", - додав він.

"Ринкова вартість цієї різниці "тягне" на $273 млн. — гарний подарунок пайовикам ТД.",— відзначив Шушковський.

Крім того, Міністерство економічного розвитку і торгівлі Росії готує пропозиції про введення захисних заходів по відношенню імпорту в Росію труб великого діаметра. Ці заходи торкнуться Харцизького трубного заводу (ХТЗ), що належить компанії Рината Ахметова System Capital Management.

Як відомо найбільшим акціонером ТД "Азовсталь" є System Capital Management (95,94% акцій).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування