ТИМОШЕНКО ОБІЦЯЄ "НАРОДЖЕННЯ" КОАЛІЦІЇ ДО КІНЦЯ ДНЯ

Понеділок, 15 травня 2006, 11:40

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що до кінця дня в понеділок буде готовий проект коаліційної угоди.

Про це вона сказала в інтерв'ю журналістам у понеділок після зустрічі з лідером Соцпартії Олександром Морозом і одним з керівників блоку "Наша Україна", Романом Безсмертним.

"Ми ретельно виконуємо побажання президента. Він хотів бачити розгорнуту програму зовнішньої і внутрішньої політики, розгорнуту програму економічної діяльності коаліції й уряду", - сказала Тимошенко.

За її словами, у понеділок до кінця дня буде завершена робота над проектом коаліційної угоди, що складається з 4-х частин - основ зовнішньої і внутрішньої політики, економічної програми діяльності коаліції і програми діяльності уряду на 5 років, регламенту роботи коаліції і розподілу сфер відповідальності.

Тимошенко зазначила, що залишилося погодити деталі цього документу і "зробити цей документ таким, щоб післязавтра (вівторок - середа) уже читати його разом із президентом".

Тимошенко також вважає, що представники опозиції не можуть бути членами уряду, губернаторами або керівниками державних комітетів.

Разом з тим вона підкреслила, що представники БЮТ переконані в тому, що представники опозиції повинні виконувати контролюючу функцію й очолювати відповідні контролюючі органи.

Зокрема, за словами Тимошенко, її політична сила підтримує позицію про те, що посада голови Рахункової палати повинна бути віддана представникові опозиції.

"Але для нас опозиція - це Комуністична партія. Партія регіонів - це бізнесмени, які випадково потрапили (до Верховної Ради)", - сказала Тимошенко, додавши, що Партія регіонів, на її думку, "це збіговисько залишків старого режиму - там ні ідеології, ні бачення. Це тимчасово присутні у владі бізнесмени".

Водночас, за словами лідера БЮТ, Партія регіонів може розраховувати, як мінімум, на посади заступників голів парламентських комітетів.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...