Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі скаржаться, що їх усі ігнорують

Понеділок, 15 травня 2006, 13:48

Представники Партії регіонів можуть вийти зі складу підготовчої робочої групи з організації першого засідання парламенту в зв'язку з ігноруванням її учасниками позиції опозиції.

Про це після засідання робочої групи заявив член політради Партії регіонів Євген Кушнарьов.

За його словами, учасники засідання "повністю ігнорують" позицію опозиції, і в зв'язку з цим Партія регіонів має намір провести засідання президії партії, на якій ухвалить рішення про подальшу участь у засіданні групи.

"Ми бачимо, що, використовуючи арифметичну більшість, три фракції повністю ігнорують точку зору Партії регіонів, Комуністичної партії, фактично роблять з нас статистів, які нібито беруть участь (у засіданні робочої групи), але нічого не вирішують", - сказав Кушнарьов.

"Ми з такою позицією не згодні, але це вже політичне рішення. Саме для того, щоб свою позицію чітко сформулювати, ми попросили перерву до завтрашнього ранку. Сьогодні відбудеться засідання президії Партії регіонів, на якому ми розглянемо ситуацію і ухвалимо політичне рішення, брати участь у цій помаранчевій виставі чи ні", - додав Кушнарьов.

Він пояснив, що спочатку було запропоновано створити чотири підгрупи підготовчої робочої групи, після чого було внесено пропозицію "з чотирьох перейти на три і потім ці три поділити між "Нашою Україною", БЮТ і соціалістами".

"Коли ми з цим не погодилися і сказали, що ми найбільша фракція і тому маємо право на участь - нам зробили абсолютно жалюгідні пропозиції: взяти на себе розподіл місць у готелях і формування порядку денного, що і так давно визначено регламентом. Тому це вистава, по-іншому я це назвати не можу", - сказав Кушнарьов.

Водночас він заявив, що Партія регіонів хотіла б узяти на себе "ті функції, які можна виконувати, а це функції організації роботи першої сесії, напрацювання пропозицій по комітетах і напрямках діяльності і деяких інших питаннях".

У свою чергу, член "Нашої України" Петро Порошенко заявив, що позиція Кушнарьова не відображає позицію всієї Партії регіонів.

Він завірив, що у вівторок робоча група збереться на чергове засідання і продемонструє результативну роботу, зокрема щодо створення підгруп.

За словами Порошенка, факт обрання керівника робочої групи свідчить про те, що досягнуті раніше домовленості з цього питання почали працювати після відповідних запевнень партнерів по помаранчевій коаліції.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...