На Литвина чекають у парламенті, але він не прийде

Понеділок, 15 травня 2006, 14:59

Місця в тимчасовій президії новообраного парламенту можуть бути розподілені між представниками всіх політичних сил, що пройшли до парламенту.

Про це сказав керівник підготовчої групи з організації першого засідання парламенту, представник Соцпартії Іван Бокий.

Він підкреслив, що в тимчасовій президії займуть місця голова підготовчої групи і чотири представники від чотирьох перших політичних сил, які потрапили в парламент.

За його словами, оскільки в президії вже буде представник соціалістів, то "цілком очевидно, з'явиться і представник ще однієї фракції".

Разом з тим Бокий підкреслив, що просив би не перебільшувати посаду керівника підготовчої групи, оскільки "це звичайна робоча посада".

В обов'язки голови підготовчої групи, зокрема, за словами депутата, входить підписання документа про скликання першого засідання парламенту і у понеділок такий документ уже буде розроблено.

Відповідаючи на питання про кількість парламентських комітетів, Бокий підкреслив, що це питання ще буде обговорюватися, оскільки учасники підготовчої групи ще не визначилися з тим, яка кількість комітетів парламенту має бути: або залишити 24 (стільки ж, скільки було в парламенті попереднього скликання), або зменшити кількість комітетів.

"Тут більше за все буде суперечок", - сказав Бокий.

За його словами, регламент визначає, що урочисте засідання парламенту проводить голова Верховної Ради попереднього скликання.

Крім того, за словами Бокого, передбачено, що голова парламенту попереднього скликання виступає з доповіддю про законодавчу роботу.

Разом з тим Бокий нагадав, що Литвин уже заявив про те, що ця доповідь готова в письмовому вигляді і буде роздана депутатам.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування