Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будинки в Одесі зводять на гроші "польського Аль Капоне"?

Понеділок, 15 травня 2006, 15:52

"Найбільший польський мафіозі" Мар'ян Ришард Козина, відомий у злочинному світі за прізвиськом "Бараніна", відмиває кошти через нерухомість в Одесі.

Про це в понеділок у статті "Польський Аль Капоне" пише польський тижневик "Wprost".

Козина народився в польському місті Катовіце, відомий також, за словами видання, за прізвиськом Рікардо Фаніні та Ричард Рокс.

Правоохоронці половини країн Європи, а також США "слідкують за ним понад 20 років, йдучи за ним назирці", - зауважує тижневик.

У Польщі Козина відомий у зв'язку з гучним скандалом - так званої "справи Орлену", який розслідувала спеціальна комісія Сейму. У причетності до цього скандалу звинувачували попереднє керівництво Польщі.

За словами видання, досі вдалося лише довести причетність Козини до фінансових махінацій у фірмі, яка виробляє горілку "Кремлівська", за що обвинувачений отримав 4 роки в'язниці у Бельгії, але був звільнений достроково і повернувся до "своїх інтересів".

Наразі бельгійська прокуратура проводить слідство у справі причетності Козини до відмивання коштів, повідомляє "Wprost".

За словами речника прокуратури в Антверпені Домінік Рейнерс, бельгійські слідчі попросили про допомогу українську владу, бо, за їх інформацією, Козина кошти, отримані злочинним шляхом, інвестує у нерухомість в Одесі.

Група експертів країн "Великої вісімки", яка опікується питаннями міжнародної організованої злочинності, спирається на дані МВС Росії від 1996 року.

В них, зокрема, групу Козини ставлять в один ряд з організацією Семена Могилевича, який має репутацію одного з найбільш небезпечних лідерів злочинного світу в Росії.

За матеріалами УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування