Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У центрі Києва заборонять будувати висотки

Понеділок, 15 травня 2006, 16:02

Київська міськдержадміністрація заборонила розміщення і проектування висотних будинків у межах центральної планувальної зони міста.

Це закріплено розпорядженням КДМА про захист історико-культурного середовища і припинення хаотичної забудови історичної частини Києва.

Відповідно до розпорядження, у межах центрального історичного ареалу Києва висотні параметри кожного об'єкта будуть визначатися в кожному конкретному випадку історико-містобудівним обґрунтуванням.

Проекти будівництва об'єктів архітектури повинні проходити громадське обговорення з обов'язковим залученням громадських організацій у сфері архітектури й охорони культурної спадщини - Української спілки охорони пам'ятників історії і культури, Національного союзу архітекторів України, Українського комітету СОМО (Міжнародної ради з питань пам'ятників і видатних місць).

Проектні пропозиції щодо будівництва таких об'єктів до ухвалення з них відповідних рішень повинні публікуватися в засобах масової інформації.

Корегування проекту будівництва після його затвердження має здійснюватися на підставі спеціального дозволу КДМА, а відкоректована проектна документація підлягає розгляду на містобудівній раді.

Крім того, у Києві буде створено міський реєстр об'єктів нерухомого майна, що знаходиться в державній і комунальній власності міста.

Відповідно до розпорядження мера Києва Леоніда Черновецького, заходи для створення реєстру будуть здійснюватися Головним управлінням комунальної власності Київської міськдержадміністрації і Київським регіональним відділенням Фонду держмайна.

Повноваження по веденню реєстру будуть покладені на Головне управління комунальної власності міста Києва. У розробці пропозицій зі створення Київського реєстру мають взяти участь також райдержадміністрації і Головне управління статистики в Києві.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: