Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк перепродасть "Криворіжсталь" ще дорожче?

Понеділок, 15 травня 2006, 16:32

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк повідомила про нових претендентів на "Криворіжсталь", готових заплатити за підприємство більшу суму, ніж його нинішні власники.

За її словами, йдеться про "іноземних інвесторів, які готові придбати меткомбінат для того, щоб не було монополії не тільки в Україні, але й у світі". Зокрема, налічується 5 бажаючих купити "Криворіжсталь".

Голова ФДМ відмовилася назвати інвесторів, зазначивши, що це є комерційною таємницею.

Семенюк також сказала, що в п'ятницю, 12 травня, ФДМ направив офіційне подання власникам "Криворіжсталі", в якому чітко визначив свої претензії щодо невиконання ними взятих на себе інвестиційних зобов'язань.

Також Фонд держмайна визначив крайній термін виконання інвестиційних зобов'язань - 6 червня.

Як відомо, у листопаді 2005 року контрольний пакет акцій ВАТ "Криворіжсталь" у розмірі 93,02% статутного фонду придбала компанія Mittal Steel Germany GmbH за 24,2 млрд. грн.

6 травня 2006 року ФДМ заявив про намір звернутися до суду, якщо новий власник ВАТ "Криворіжсталь" впродовж 30 днів не виконає інвестзобов'язань, до виконання яких у Фонду є претензії.

Зокрема, це виплата "тринадцятої" зарплати та збільшення тарифу по оплаті праці, виходячи з мінімального прожиткового рівня.

10 травня адміністрація ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг" надіслала голові ФДМ лист, в якому висловила свою незгоду з заявою Фонду про невиконання новим власником заводу договірних зобов'язань купівлі-продажу "Криворіжсталі".

На даний час Mittal Steel має намір стати світовим лідером металургійного ринку, який вироблятиме понад 100 млн. тонн продукції на рік, придбавши Arcelor.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування