Тарасюку сподобався виступ Путіна

Вівторок, 16 травня 2006, 12:09

Міністерство закордонних справ позитивно оцінює послання президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів.

Про це заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк, передає Ліга.

За словами Тарасюка, звернення президента сусідньої держави становить великий інтерес для зовнішньополітичного відомства України.

"Ми ознайомилися з текстом послання і маємо позитивну оцінку в цілому цього послання", - сказав міністр.

Главі українського зовнішньополітичного відомства, зокрема, імпонують висловлені президентом Росії меседжі, що стосуються зовнішньої політики РФ, яка згідно з посланням має бути прагматичною, прогнозованою і базуватися на верховенстві права.

"Звичайно, такі принципи проведення зовнішньої політики нашим сусідом імпонують нам. Нам також імпонує те, що в посланні президента Путіна визначається як пріоритетний розвиток взаємин із сусідніми державами, а значить, і з Україною", - заявив Тарасюк.

Також Україна дуже позитивно оцінює позицію Росії з приводу СНД, зокрема акцент на те, що Співдружність у своїй діяльності має відповідати економічним інтересам країн-учасниць.

"Нагадаю, що такою була позиція із самого початку створення СНД, так що приємно, що наша оцінка на даний момент збігається по пріоритетах діяльності СНД", - додав міністр.

10 травня президент Росії виступив з посланням до Федеральних зборів РФ, де озвучив основні проблеми внутрішнього розвитку країни, а також пріоритети зовнішньої політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування