Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" ВИЙШЛА З ПЕРЕГОВОРІВ, БО ЇЇ ХОЧУТЬ "ВЗУТИ"

Вівторок, 16 травня 2006, 12:26

"Наша Україна" припиняє свою участь у переговорному процесі по створенню коаліції доти, поки Блок Юлії Тимошенко не прояснить свою позицію в кадровому питанні.

Про це у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив учасник переговорів по коаліції від "Нашої України" Роман Зварич.

"Наша Україна" чекає пояснень заяв лідера БЮТ про розподіл посад, відповідно до якого БЮТу відійде посада прем'єра, Соцпартії - посада спікера, а "Нашій Україні" уже належить посада президента.

"Якби президент обирався в тій же системі й у ті ж терміни, що й парламент, можна було б погодитися з позицією Юлії Володимирівни. Але у зв'язку з тим, що ми розуміємо, що вибори розділені і в часі, і по законодавству - абсолютно відсутня логіка в цих заявах", - відзначив він.

"Таким чином, за цими заявами криється щось інше - спроба взути "Нашу Україну" шляхом чергового ультиматуму. "Наша Україна" не може і не буде погоджуватися з такою авантюрною й образливою позицією Юлії Володимирівни", - заявив Зварич.

"У зв'язку з цими заявами Юлії Володимирівни ми припиняємо участь у переговорному процесі (по створенню парламентської коаліції), поки ці заяви не будуть дезавуйовані або спростовані", - сказав Зварич.

Разом з тим представник "Нашої України" підкреслив, що в понеділок він висловив цю позицію в ході переговорів з БЮТ і СПУ і порушив питання про те,"чи є це вимогою, проханням, або ультиматумом".

За його словами, Соцпартія уже відповіла на це питання, відзначивши, що з боку СПУ - це лише прохання.

"Від Юлії Володимирівни ми не одержали такої відповіді", - додав він.

"Поки ми не будемо знати чітко офіційну позицію БЮТ, ми не зможемо повернутися до алгоритму переговорного процесу", - підкреслив Зварич.

У той же час Зварич підкреслив, що якщо такі заяви лідера БЮТ є ультиматумом, то він бачить лише 2 виходи з цієї ситуації: "Або "Наша Україна" з ним погоджується, або БЮТ відмовляється від нього".

Він також повідомив, що в понеділок о 19:00 він одержав проект коаліційної угоди від Соцпартії, і на сьогоднішній день цей проект вивчається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...