СПРАВУ ГОНГАДЗЕ ПОСЛУХАЮТЬ ЗНОВУ ТАЄМНО

Вівторок, 16 травня 2006, 12:46

Слухання справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе продовжиться 25 травня об 11 годині ранку.

Про це "Українській правді" повідомила представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, наступне засідання Апеляційного суду відбудеться в закритому режимі.

Впродовж нинішнього засідання, яке завершилося о 20 годині, учасники процесу заслухали висновок державного експерта з питань доступу до державної таємниці, а також продовжили допит підсудного Олександра Поповича.

За словами Теличенко, перша частина допиту (вільна розповідь) завершилась і "сторони перейшли до запитань". "Ставити питання ми продовжимо 25 травня", - сказала вона.

Причиною перенесення засідання стадо клопотання одного з адвокатів підсудних з проханням надати йому час "з особистих мотивів".

У вівторок відповідний доступ до матеріалів справи отримали представники підсудних, потерпілих, за винятком представника Мирослави Гонгадзе Величка, який надав документи з запізненням і тепер чекає на завершення процедури перевірки.

Довідки щодо допуску інших учасників процесу долучені до матеріалів справи. Також долучені відповідні документи суддів, народних засідателів і представників конвойної служби.

Також суддя Ірина Григор’єва повідомила, що суд володіє розпорядженням президента Віктора Ющенка щодо надання Лесі Гонгадзе доступу до матеріалів справи.

За словами судді, таке розпорядження видане на підставі закону про державну таємницю та з урахуванням пропозицій РНБО.

Відповідне зобов’язання Леся Гонгадзе має підписати особисто.

Мати вбитого журналіста не змогла приїхати на засідання з поважних причин. Натомість у суді присутні її представники, тому суд за згодою усіх учасників процесу вирішив продовжувати засідання.

У зв’язку з тим, що інформація, яка розголошуватиметься на засіданні, буде конфіденційною, Григор’єва попросила учасників процесу залишити мобільні телефони за межами зали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News