Зварич навіть не буде дивитися на витвір Вінського-Тимошенко

Вівторок, 16 травня 2006, 13:29

"Наша Україна" готує свій проект коаліційної угоди, який на 90% уже готовий.

Про це у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив учасник переговорів по коаліції від "Нашої України" Роман Зварич.

У той же час він не зміг відповісти на запитання про те, коли саме цей проект буде готовий повністю.

"Наша Україна" ухвалює всі рішення не одноосібно, як роблять деякі наші колеги, а відповідно до процедури. Вони повинні розглядатися на політраді партії. Можу тільки сказати, що до кінця тижня це цілком можливо", - пояснив представник блоку "Наша Україна".

Відповідаючи на питання про те, чи йде мова в проекті коаліційної угоди "Нашої України" про розподіл посад, Зварич підкреслив, що "Наша Україна" не має наміру погоджувати розподіл відповідальності і крісел", поки не будуть погоджені 3 перших розділи: "Принципи внутрішньої і зовнішньої політики коаліції", "Програма діяльності коаліції" і "Регламент".

"Той документ, який нам передав Йосип Вінський, - я навіть не буду дивитися в пункт про розподіл посад", - сказав Зварич.

Відповідаючи на питання агентства про те, чи претендує "Наша Україна" на посаду спікера Верховної Ради, на яку за словами Тимошенко претендує СПУ, Зварич сказав: "Ми не будемо розглядати жодні призначення, поки не будуть погоджені перші три пункти, у тому числі і призначення на посаду спікера".

"Ми не порушуємо питання про те, що посада глави Верховної Ради повинна бути закріплена за "Нашою Україною". Ми взагалі не розглядаємо ніякі посади, поки не буде вироблена позиція за принципами внутрішньої і зовнішньої політики, програми і регламенту діяльності коаліції", - повідомив Зварич.

Напередодні Тимошенко назвала абсолютно логічним принцип розподілу посад, відповідно до якого блок "Наша Україна" вже одержав посаду президента, а БЮТ і Соцпартії повинні бути віддані посади прем'єр-міністра і голови Верховної Ради відповідно.

За її словами, такий підхід "є основою для стабільності в коаліції". "Наша Україна" повинна вчитися йти на компроміси. Тому що на компроміси не ходять тільки ті політичні сили, які беруть 51% на виборах", - сказала лідер БЮТ.

У свою чергу, лідер Соцпартії Олександр Мороз підтримав позицію Тимошенко і підкреслив, що в цьому відношенні необхідно враховувати думку суспільства і людей

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...