Українські "алкоголіки" проти виходу з СНД

Вівторок, 16 травня 2006, 14:46

Українські виробники алкоголю, які входять в Асоціацію "СОВАТ", виступають проти можливого виходу України з СНД, оскільки це негативно вплине на розвиток вітчизняної алкогольної галузі.

Про це заявив голова комітету виробників горілки Асоціації "СОВАТ", член ради директорів Nemiroff Холдинг Яків Грибов у вывторок на прес-конференції.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, для країн-учасниць СНД діє ввізне мито на алкоголь з нульовою ставкою.

Зі вступом Російської Федерації до Світової організації торгівлі передбачається ввізне мито в розмірі близько 1,5-1,6 євро за 1 літр абсолютного алкоголю (чистого спирту), встановлене в країнах-учасницях СОТ.

Проте при входженні у СОТ пріоритетними є раніше підписані домовленості. Тому, якщо Україна залишиться в СНД, мито на ввезення алкоголю в Росію залишиться нульовим.

"Так це ринок, який ми роками гризли і одержали. І не існує іншого такого ємного ринку… Не потрібно зайвий раз давати себе ставити на місце", - сказав Грибов.

При цьому він підкреслив, що Грузії, яка втратила російський ринок вина, коньяку і води, "нема чого робити в СНД. Це очевидно".

4 травня в Москві перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що офіційний Київ вважає, що СНД все більше втрачає свою привабливість.

11 травня міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявив, що питання виходу України з СНД на сьогоднішній день не розглядається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування