"Птах-свобода" Януковича подасться в іноземні справи?

Вівторок, 16 травня 2006, 14:51

Радник лідера Партії регіонів Віктора Януковича Ганна Герман, яка пройшла в парламент, бачить себе в одному з двох напрямків.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті "Столичні новини", опублікованому у вівторок.

"Я думаю, що, швидше за все, буду працювати в парламенті саме в комітеті з іноземних справ", - заявила вона.

"Як журналістка я працювала з цією тематикою в Польщі саме в той цікавий час, коли там почалися і завершилися євроінтеграційні процеси, вступ у НАТО", - розповіла Герман.

"Тоді я мріяла про те, що колись зможу послужити Україні, використовуючи свій досвід у проходженні цього непростого і дуже неоднозначного процесу", - додала вона.

У той же час, Герман відзначила, що стоїть перед вибором між цією проблемою і питаннями свободи слова.

"Я підтримую тісні контакти з генеральним секретарем міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робером Менардом, і, звичайно ж, впровадження європейських стандартів свободи слова в Україні — це те, чому варто себе присвятити", - відзначила вона.

Герман також вважає, що "одним з реальних кроків на цьому шляху могли б стати робота зі створення закону про суспільне телебачення і прийняття Верховною Радою цього закону".

Серед інших питань Герман також назвала відносини журналістського колективу і власника.

"Потрібні закони, що регулюють ці відносини. Тобто для журналістів, що обрані депутатами і будуть працювати в парламентському комітеті з свободи слова й інформації, є багато цікавої роботи", - відзначила Герман.

Вона також впевнена, що має бути створена так звана широка коаліція з Партією регіонів.

"Серед оточення президента є люди, що мислять прагматично і розуміють: поки лідери Партії регіонів і "Нашої України" не простягнуть один одному руки, нічого гарного в державі не буде".

"Немає іншого шляху. Знаєте, я галичанка. За своїми людьми серце "як не заболить, то хоч стиснеться". Завжди дуже хотіла, щоб зблизилися і політики, що представляють такі різні регіони, і самі жителі Львова і Донбасу, Тернополя і Севастополя... І це обов'язково відбудеться, коли буде згода лідерів", - додала Герман.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування