Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах може повернутися, а поки розповідає, що все погано

Вівторок, 16 травня 2006, 15:50

Колишній секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах не виключає можливості свого повторного повернення на посаду секретаря або призначення в органи виконавчої влади.

"Я завжди дотримувався і буду дотримуватись командних дій..." – відзначив він на прес-конференції у вівторок у Києві.

"У випадку формування могутньої команди, у випадку наближення позицій, що в своїй основі мають загальнодержавні пріоритети, я готовий розглядати всі пропозиції, незалежно від того, у якій вони галузі влади - законодавчій або виконавчій", - додав Кінах.

У вівторок президент Віктор Ющенко звільнив Кінаха з посади у зв’язку з його переходом на роботу в парламент.

Говорячи про можливі кандидатури на посаду секретаря РНБО, він сказав: "Я б дуже хотів, щоб на цю посаду прийшла людина підготовлена, з високими професійними, моральними цінностями".

Він підкреслив, що призначення на цю посаду необхідно робити "незалежно від політичного кольору".

Відповідаючи на уточнююче питання щодо можливості призначення на цю посаду міністра оборони Анатолія Гриценка, Кінах сказав: "Я не хочу зараз називати прізвища, виходячи з ділової етики. Є кілька прізвищ".

В той же час він відзначив суттєве загострення соціально-економічної ситуації в Україні.

"Хочу відзначити, що суттєво загострюється соціально-економічна ситуація, особливо це підтверджується деякими якісними характеристиками розвитку економіки України", - сказав він.

Кінах висловив стурбованість тим, що за чотири місяці цього року зростання обсягів промислового виробництва становило лише 0,4% порівняно з відповідним періодом минулого року.

Крім того, за його словами, критичною є ситуація у зовнішній торгівлі. За три місяці цього року негативне сальдо торгівлі товарами становило 1,7 млрд. дол. – на рівні усього 2005 року.

"Зростання негативного сальдо торгівлі товарами означає, що Україна поступово перетворюється з держави-експортера на державу-імпортера і споживає у все більших обсягах імпортовану продукцію, тобто створює робочі місця за кордоном", - сказав Кінах.

За його словами, об’єктивним чинником зниження темпів економічного розвитку України є зростання світових цін на енергоносії, разом з тим, в Україні так і не створено цілеспрямовану інноваційну політику, не здійснено структурні реформи, не впроваджуються енергозберігаючі технології.

"Ці проблеми вимагають рішучих, системних, професійних дій, щоб виправити ситуацію на краще", - підкреслив Кінах.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: