Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський пересів з одного крісла на інше

Вівторок, 16 травня 2006, 16:55

Представник Соцпартії Микола Рудьковський відмовився від посади мера Чернігова на користь мандата депутата Верховної Ради.

Про це сказав голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович у вівторок журналістам.

"Рудьковський написав і направив до Чернігівської міської ради заяву про відмову від посади мера Чернігова. Чернігівська міськрада розгляне його заяву і призначить нові вибори", - сказав Давидович.

Голова ЦВК повідомив, що представник Партії регіонів Анатолій Кукоба також відмовився від посади мера Полтави.

"Кукоба кілька разів намагався скликати сесію, але не було кворуму, і він теж написав заяву про відмову від мандата мера", - пояснив він.

Давидович також повідомив, що ЦВК у вівторок зареєструвала ще 13 депутатів, у тому числі Рудьковського і Кукобу.

Серед зареєстрованих кандидатів також члени "Нашої України" Ольга Герасим’юк, Володимир Лановий, член Партії регіонів Ніна Карпачова, а також член КПУ Леонід Грач.

Таким чином, на 16 травня Центвиборчком зареєстрував 435 депутатів, у тому числі повністю зареєстровані депутати від СПУ і КПУ.

Давидович повідомив, що зареєстровано 180 кандидатів від Партії регіонів, 126 - від БЮТ, 75 - від "Нашої України", 33 - від СПУ і 21 - від КПУ.

За його словами, залишилися незареєстрованими 15 кандидатів у депутати, з яких п'ятеро написали заяви про відмову від депутатського мандата, і їхні заяви Центвиборчком розгляне на засіданні 18 травня.

П'ятьом кандидатам ЦВК продовжила термін реєстрації, і тільки заяви п'яти кандидатів залишилися нерозглянутими Центвиборчкомом.

Як відомо, раніше Чернігівський облкомітет Соцпартії рекомендував Рудьковському представляти область у парламенті.

УНІАН, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування