Ахметов взявся за освіту і здоров'я

Середа, 17 травня 2006, 09:30

Благодійний фонд компанії "Систем Кепітал Менеджмент" "Розвиток України" має намір щорічно інвестувати в соціальні проекти до $10 млн.

Про це повідомив у вівторок на презентації фонду його директор Анатолій Заболотний. Презентація відбулася в Національному заповіднику "Софія Київська", передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша мета - підтримувати масштабні і невеликі проекти, що забезпечать довгострокову ефективну віддачу для стійкого розвитку України", - відзначив директор фонду.

За його словами, у даний час фонд уже розробив три основні програми": "Здоров'я нації", "Сучасна освіта" і "Культурне надбання".

Зокрема, у рамках програми "Здоров'я нації" у Донецькій області спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я реалізується стратегія лікування лікарсько-стійкого туберкульозу.

На реалізацію проекту протягом 4-х років буде направлено близько 15 млн. грн.

У рамках програми "Культурне надбання" Фонд бере участь у реставрації Національного заповідника "Софія Київська", зокрема, Будинку Митрополита. На вже виділено 15 млн грн.

Фонд "Розвиток України" - найбільший благодійний фонд в Україні, бюджет якого формується за рахунок коштів групи СКМ.

Представництва Фонду діють у західних і східних регіонах України, а також у Києві і Київській області.

Серед членів правління Фонду - ректор і президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький, директор Інституту філософії ім. Сковороди, академік НАН України Мирослав Попович.

Голова правління Фонду - депутат Ринат Ахметов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...