Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член "Нашої України" з Партією регіонів зустрічався і зустрічається

Середа, 17 травня 2006, 10:59

Член блоку "Наша Україна" Петро Порошенко, будучи прихильником "помаранчевої" коаліції, не виключає можливості існування й інших її варіантів.

"Я залишаюся прихильником "помаранчевої" коаліції і переконаний у тому, що сьогодні потрібно знайти компроміс, що дозволить її створити", - сказав він в інтерв'ю виданню "Дело".

"Але теоретично коаліції можуть бути будь-якими", - додав Порошенко.

За його словами, "коаліція не може бути стійкою довгий час, якщо один або 20 депутатів можуть шантажувати і ставити під серйозну загрозу саме існування коаліції".

"Другого розпаду "помаранчевої" коаліції суспільство, що живе надіями на краще, не переживе", - вважає представник "Нашої України".

У той же час він заявив, що уся відповідальність за те, що "помаранчева" коаліція не була створена після жовтня 2005 року лежить на радикальних силах у блоці Юлії Тимошенко.

Також Порошенко висловив упевненість в тому, що нездатність знайти компроміс може призвести до процесу федералізації.

Порошенко спростував припущення, що в угоді про коаліцію "фактично викладені основні обмеження бурхливої діяльності Тимошенко на посаді прем'єра".

"Запишіть: повна нісенітниця (сміється). Не займається "Наша Україна" і не збирається займатися подібними речами", - заявив член "Нашої України".

"Ми не збираємося новому прем'єру (нашому або від БЮТ) зв'язувати руки. Робота повинна бути конструктивною і такою, що гарантує виконання узятих на себе зобов'язань", - додав він.

На зауваження, що під час виборів "Наша Україна" і БЮТ вели один проти одного інформаційну війну, Порошенко відповів: "Не було війни. Конфлікти виникали через непрофесіоналізм".

"Коли в процесі проведення переговорів сторони виходять до ЗМІ і починають коментувати відсутність того чи іншого результату - це не інформаційна війна, це непрофесіоналізм", - пояснив Порошенко.

При цьому він зауважив, що "як людина, що має дипломатичну освіту, він вважає, що люди, що намагаються через ЗМІ натиснути на опонента, просто не вміють вести переговори".

На обвинувачення БЮТ у тому, що "Наша Україна" веде переговори з Партією регіонів, Порошенко відповів: "Вести переговори і зустрічатися - це два абсолютно різних формати".

"Зустрічатися необхідно, адже якщо політична сила, що представляє 40-50-70% того або іншого регіону буде загнана в куток, то вона може почати діяти неадекватно", - продовжив він.

За словами Порошенка, "із представниками Партії регіонів він зустрічався і зустрічається під час засідань робочої групи". "Нічого негожого в будь-яких зустрічах не бачу", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування