Райс та Олбрайт хочуть зробити персонами нон-гарата в Україні

Середа, 17 травня 2006, 11:12

КПУ вимагає визнати Держсекретаря США Кондолізу Райс та колишніх держсекретарів Мадлен Олбрайт і Збігнева Бжезинського та інших персонами нон-грата.

Про це йдеться в маніфесті КПУ, текст якого наводить Обком.

"Визнати персонами нон-грата посла США Джона Хербста, Держсекретаря Кондолізу Райс, колишніх держсекретарів Збігнева Бжезинського та Мадлен Олбрайт", - йдеться в маніфесті.

КПУ пояснює свою позицію тим, що названі особи "безпосередньо втручалися у внутрішні справи" України "та виступали політичними і фінансовими посередниками між Держдепом США та теперішнім українським режимом".

Крім того, Компартія вимагає від президента Ющенка та МЗС терміново припинити на догоду США "необгрунтовані звинувачення на адресу сусідньої слов'янської держави".

Маніфест комуністів був викликаний рішенням президента США Джорджа Буша і ЄС відносно визнання персонами нон-грата президента Білорусі Олександра Лукашенка. КПУ називає їх "упередженими, необґрунтованими" та ткимим, що "свідчать про подвійні політичні стандарти".

КПУ переконана, що заяви США та ЄС про так звані "порушення прав людини" та "недемократичність" президентських виборів в Білорусі це лише привід.

На думку партії, головною метою втручання у внутрішні справи суверенної держави є намагання втягнути незалежну Білорусь у сферу впливу США та НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування