Ющенка турбують дитячі хвороби Тимошенко та Єханурова

Середа, 17 травня 2006, 15:31

Президента України Віктора Ющенка турбує колотнеча між політичними силами, що формують коаліцію.

Про це у середу на брифінгу в секретаріаті президента заявила його прес-секретар Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що протягом останніх двох днів Ющенко зустрічався з представниками "Нашої України" і БЮТ, зокрема, з Юрієм Єхануровим, Роман Безсмертним та Юлією Тимошенко.

За словами Геращенко, найголовніше, про що йшлося на цих зустрічах, це те, що "Президента надзвичайно турбує затягування процесу формування коаліції і колотнечі в цьому питанні".

Також, за її словами, "Президента турбує те, що протягом трьох місяців виборчої кампанії політики, м`яко кажучи, лукавили, коли говорили, що тепер повноваження президента зводяться до директора жеку", і що вони без проблем самі створять коаліцію до 27 березня .

"Насправді сьогодні відбувається трохи інша історія, ми бачимо, що по суті ті самі політики хочуть перекласти на президента власні проблеми щодо власної неузгодженості і, можливо, безпорадності в питаннях домовленостей, хочуть, щоб президент їх зібрав і замість них провів переговори, вирішив їхні внутрішні протиріччя, допоміг розподілити портфелі", - зазначила Геращенко.

"Насправді президент вважає, що це трошки дитячі хвороби формування коаліції, а не серйозна і конструктивна позиція", - зазначила прес-секретар глави держави.

Також, за словами Геращенко, президент ще раз наголосив на своїй позиції відносно певних заяв, що начебто вже і посаду президента включили до квоти формування коаліції, і посади силових міністрів.

"Він вважає, що це, по-перше, неповага до виборця, блюзнірство, незнання закону, і він вимогливо звертається до колег-політиків, щоб вони відмовилися від таких неконструктивних заяв, припинили будь-який шантаж і тиск в цих питаннях", - озвучила Геращенко позицію президента.

При цьому вона додала, що Ющенко вважає недоречним навіть обговорювати питання про розподіл посад, призначення на які входять виключно до компетенції глави держави, і до яких, зокрема, відносяться посади керівників силового блоку, міністра закордонних справ та секретаря Ради національної безпеки і оброни.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування