Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плачков не бачить підстав для подорожчання газу

Середа, 17 травня 2006, 16:10

Підстав для перегляду убік підвищення цін на природний газ, що поставляється в Україну, немає, вважає міністр палива й енергетики країни Іван Плачков.

"Сьогодні абсолютно немає ніяких підстав зміни цін на газ, який сьогодні надходить в Україну", - заявив він журналістам у Києві в середу.

"Виконуються цілком усі договірні відносини, баланс газу забезпечений. Ми закінчуємо підписання додаткових договорів щодо накачування газу в наші сховища", - сказав Плачков.

Накачування газу в підземні сховища, за словами міністра, здійснюється в обсягах, достатніх для забезпечення балансу його споживання в опалювальний сезон 2006-2007 р.

У той же час він відзначив, що ціни на нафтопродукти в Україні будуть зростати у випадку подорожчання нафти на світових ринках.

Плачков також заявив, що уряд України створив всі умови для недопущення штучного підвищення цін на бензин в Україні шляхом змови виробників або трейдерів.

"Сьогодні створені всі умови, щоб не допустити штучного підвищення цін або якоїсь змови нафтотрейдерів або власників нафтопереробних заводів", - сказав Плачков в інтерв'ю журналістам.

Він також сказав, що Україна має намір на наступному тижні провести черговий раунд переговорів з Ашхабадом про умови поставок туркменського природного газу в Україну в другому півріччі нинішнього року.

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві він відзначив, що в контракті на друге півріччя будуть зафіксовані обсяг і ціна газу "не тільки на друге півріччя, але і, можливо, на наступні п'ять років".

Плачков відзначив, що транспортування туркменського газу в Україну буде здійснювати швейцарська компанія RosUkrEnergo, оскільки вона має довгострокові контракти на його транзит по території Узбекистану, Казахстану і Росії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...