У Януковича назвали Головатого незграбним і обіцяють діяти

Середа, 17 травня 2006, 16:48

Партія регіонів має намір ініціювати розгляд питання про мовну політику держави на I сесії Верховної Ради України V скликання.

"Партія регіонів заявляє, що буде і надалі відстоювати право людей думати, говорити і навчати дітей рідною мовою", - говориться в заяві прес-служби партії.

Також регіони мають намір відстоювати "право територіальних громад на вільне вживання російської мови, а в місцях традиційного і компактного проживання представників інших національностей і їхніх мов".

"Ми нагадуємо президенту, що він є президентом усіх її громадян – і тих, хто вважає своєю рідною мовою українську мову, і тих, для кого рідна мова – російська, так само як і будь-яка інша. І вимагаємо шанобливо ставитися до права на захист рідної мови", - говориться у повідомленні.

Регіони також "застерігають правоохоронні органи від грубого втручання в настільки делікатну сферу, якою є мовна політика". "Право розглядати такі питання і приймати щодо них рішення належить Верховній Раді", - відзначає партія.

"Ми звертаємося до Ради Європи з проханням звернути увагу на ситуацію, що складається, з імплементацією Європейської хартії регіональних мов і мов меншин в Україні і дати відповідну оцінку діям української влади", - сказано в повідомленні.

Регіони також відзначають, що "незграбні посилання на неточності перекладу тексту Хартії на українську мову, не можуть бути сприйняті всерйоз, оскільки це стосується документу, що був прийнятий парламентом і набрав чинності.

"Зі своєї сторони, щоб всі українці знали, що їхнє право на вільне використання рідної мови захищено на міжнародному рівні і забезпечується місцевою владою, що представляє їхні інтереси, Партія регіонів наполегливо і послідовно буде здійснювати всі кроки, що випливають з Хартії, і зобов'язання, тим більше там, де вона цю владу очолює", - говориться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News