"Наша Україна" натравлює Генпрокуратуру на депутатів

Середа, 17 травня 2006, 19:37

Блок "Наша Україна" звертається до Генпрокуратури з вимогою вжити заходів щодо рішень низки місцевих рад про надання російській мові статусу регіональної.

"Ми звертаємося до Генеральної прокуратури з вимогою: вжити всіх заходів щодо порушень місцевими радами депутатів основного закону України (Конституції) при прийнятті рішень про надання російській мові неконституційного статусу", - повідомляється в заяві політичної сили, розповсюдженій у середу.

"Наша Україна" закликає не допустити "мовного розколу".

У документі говориться про те, що "порушення Конституції.., зважаючи на все, усіляко підігріваються регіональними бізнес-політичними групами" і починаються не для "відстоювання інтересів виборців, а досягнення окремими регіональними політиками власних корпоративних цілей".

"Наша Україна" також заявляє, що вирішення "мовного питання" можливе тільки за рахунок внесення змін у Конституцію.

Як повідомлялося раніше, місцеві ради Луганської області, а також Харкова і Севастополя ухвалили рішення про додання російській мові статусу регіональної.

Крім того, про намір розглянути це питання на найближчій сесії 23 травня заявили також представники Партії регіонів і Прогресивної соціалістичної партії в Одеській облраді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування