Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

П’ять януковичців відмовились від депутатства

Середа, 17 травня 2006, 20:02

Центральна виборча комісія на засіданні в четвер 18 травня розгляне відмову 5 новообраних депутатів Верховної Ради від мандатів.

Про це журналістам повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович, передають Українські новини.

За словами Давидовича, заява про відмову від депутатства у зв'язку з наявністю інших представницьких посад подали 5 депутатів, обраних за списком Партії регіонів - Михайло Добкін, Валерій Саратов, Василь Салигін, Анатолій Близнюк і Володимир Демьохін.

Давидович зазначив, що з цієї причини комісія оголосить наступних 5 претендентів на депутатство зі списку Партії регіонів, опублікує цю постанову в "Урядовому кур'єрі" й "Голосі України", а потім протягом 20 днів ці люди повинні будуть подати до ЦВК документи на реєстрацію.

Давидович нагадав, що ще шести обраним депутатам комісія продовжила строк реєстрації.

Таким чином, орієнтовно у день початку першої сесії парламенту в Раді будуть 439 депутатів.

Проте, якщо нові претенденти від Партії регіонів незабаром після визнання їх обраними будуть зареєстровані ЦВК, то також зможуть бути присутніми на засіданні парламенту.

Як повідомлялося, Михайло Добкін, який ішов на вибори за списком Партії регіонів, здобув перемогу на виборах мера Харкова, Саратов - головою Севастопольської міської ради, Салигін - головою Харківської облради.

Анатолій Близнюк був обраний головою Донецької облради, а Демьохін - головою Херсонської облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування