"Шлюбний договір" довів Тимошенко і К° до "істеричного невротизму"?

Четвер, 18 травня 2006, 12:02

Політолог Віктор Небоженко вважає, що в переговорах про створення коаліції наступив період "істеричного невротизму".

"Якщо говорити про активну коаліційну гру (у таборі "помаранчевих" політичних сил), то вона підходить до свого останнього етапу, коли просто немає часу, а рішення так і не з'явилося", - сказав Небоженко в інтерв'ю "Новости Украина".

На його думку, для такого типу переговорного процесу характерно наступне: яке б рішення не приймалося, воно обов'язково не задовольняє обидві сторони.

"Яка б помаранчева коаліція не створилася, кого б не обрали прем'єр-міністром - Тимошенко або Турчинова, Порошенка або знову Єханурова - вона в будь-якому випадку буде когось з цих чотирьох не задовольняти", - вважає політолог.

Таким чином, за його словами, переговори про створення коаліції "переходять на період такого істеричного невротизму, у стадію детективів, і природно, масової апеляції до журналістів і експертів".

Небоженко пояснив, що до сьогоднішнього етапу "учасники коаліційної гри... розповідали, що вони щось підписали, а ми повинні були здогадуватися, що мінялося, які інтереси враховувалися".

"Зараз вони будуть викидати у світ найостанніші заготовки для того, щоб в останній момент одержати перевагу при укладанні "шлюбного договору", - прогнозує політолог.

У той же час Небоженко нагадав, що на сьогоднішній день існують два учасники "коаліційної гри": пасивні й активні.

Він уточнив, що "пасивні – це Партія регіонів, що час від часу народжують якісь тексти і пропонують писати іншим переможцям (і вони самі переможці виборчого процесу)".

"Активні – це так звана демократична або "помаранчева" коаліція (вона зуміла сконцентрувати на собі всю увагу громадськості і засобів масової інформації)", - сказав політолог.

Небоженко також висловив упевненість у тому, що прогнози президента збудуться і коаліція буде сформована до кінця травня 2006 року.

"Я не думаю, що це оптимізм. Це констатація діагнозу хвороби. Коаліція буде сформована", - сказав політолог, зауваживши, що в Україні "зовсім перевернені пріоритети".

"Пріоритет – це вибори і формування вищого законодавчого органу, а не призначення прем'єр-міністра", - пояснив Небоженко.

"Я багато спілкуюся із західними експертами, дипломатами – вони просто вражені, як ми ухитряємося застрявати на дрібницях. Це вже діагноз", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування