Єхануров упевнений, що Тимошенко і Януковичу не вистачило б духу зробити так, як він

Четвер, 18 травня 2006, 14:03

Досвід членів нинішнього Кабінету міністрів може бути використаний новим коаліційним урядом.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Юрій Єхануров у своєму виступі на громадських зборах лідерів об'єднань підприємців, повідомляє Ліга.

"Якщо уважно подивитися на склад людей, що прийшли в парламент, людей, що претендують на урядові посади", - пояснив прем'єр.

Єхануров упевнений, що абсолютна більшість опонентів діючого Кабміну не змогла б наважитися на непопулярні, але необхідні для оздоровлення економіки заходи.

"В умовах, коли вирішується доля коаліційного уряду, здавалося б, ми сьогодні повинні бути "добренькими", - почав Єхануров.

"Але ми абсолютно упевнені в тому, що кожен повинен робити свою справу - хтось роздавати нездійсненні обіцянки, а хтось повинен здійснювати неприємні, але абсолютно виправдані кроки", - заявив прем'єр.

"Які зрештою повинні вивести українську економіку на траєкторію стабільного росту", - підкреслив він.

За словами Єханурова, мова йде про необхідність приведення цін в Україні на окремі види послуг і енергоресурси у відповідність з цінами на світовому ринку.

"Від цієї проблеми відводять всі очі, усі, хто був на чолі уряду багато років... Дуже зручно бути народним захисником, закопуючи економіку, як говорять, на таку глибину, що вона ніколи не зможе піднятися", - заявив прем'єр.

За його словами, така політика приводить до ситуації, коли держава протягом кількох років за рахунок бюджету дотує заможні прошарки населення і державні монополії, замість того, щоб направляти кошти на інновації і розвиток.

Але саме сьогодні уряд почав виправляти дану ситуацію, зауважив Єхануров.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News