Єханурова просять не створювати тепличних умов племінникові Івченка

П'ятниця, 19 травня 2006, 11:28

Асоціація інженерів енергоефективних технологій України й Українське об'єднання проектних організацій просить прем'єр-міністра Юрія Єханурова не створювати для "Газ-тепло" "тепличних" умов.

Про це говориться в листі керівництва компаній, яке отримала газета "Дело".

Йдеться про програму заміни газових казанів у помешканнях.

Глава правління Асоціації інженерів енергоефективних технологій Олександр Кузнєц вважає, що закупівля казанів по програмі проводиться без тендера, за свідомо завищеними цінами. "У такий спосіб "Газ-тепло" підтримує несумлінного імпортера", — відзначив Кузнєц.

За даними "Української правди", заступником глави "Газ-тепло" є Юрій Панюк — племінник екс-глави НАК Олексія Івченка.

Нагадаємо, що "Газ-тепло" у 2006 році планує направити на реалізацію програми енергозбереження "Рідний будинок" близько 1 млрд. грн.

Як повідомляв генеральний директор "Газ-тепло" Дмитро Бублик, у поточному році підприємство планує замінити 1,306 млн. побутових опалювальних казанів, що вичерпали свій ресурс і вимагають негайної заміни.

Казани будуть встановлюватися в багатоповерхових і приватних будинках. При цьому "Газ-тепло" буде надавати власникам житла п'ятирічний кредит для оплати встановлюваного комплексу устаткування, що включає також батареї, прилади обліку газу і води.

"Схоже, що під час освоєння 1 млрд. грн. державних грошей не обійдеться без хитрих схем", - пише "Дело".

За даними Асоціації інженерів енергоефективних технологій України, декілька компаній-імпортерів ввозять колонки-водонагрівачі Ferroli (які встановлюються в рамках програми "Рідний будинок"), а документують їх за ціною 130-250 грн. як водонагрівачі. "У такому випадку з одного такого казана бюджет одержує 43 грн. Продаються ж вони як казани — по 3 тис. 62 грн.", — говорить один з фахівців, що знає схему.

"Цікаво, що саме на минулому тижні СП "Укрінтерм" заявило про намір впроваджувати проект по енергозбереженню в Білій Церкві. Міністр будівництва й архітектури Павло Качур пообіцяв підтримку проекту, зокрема — у плані залучення кредитів", - пише "Дело".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News