Звільнений губернатор влаштував Єханурову скандал

П'ятниця, 19 травня 2006, 13:32

Звільнений з посади голови Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній вважає незаконним своє звільнення.

Про це він заявив на нараді з адміністративно-господарським активом Рівненської області, де прем'єр Юрій Єхануров представив нового губернатора Віктора Матчука, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Екс-губернатор зазначив, що підкоряється волі президента, який ухвалив рішення про його відставку, однак не може погодитися з формою і методами його звільнення.

Він вважає, що президента дезінформували про те, що він так само, як його колега голова Київської облдержадміністрації Євген Жовтяк, хоче піти зі своєї посади на іншу роботу.

Червоній також сказав, що не може погодитися з неправовою формою його звільнення, тому що він був звільнений, перебуваючи у відпустці, і для юристів очевидно, що під час підписання указу про його звільнення не було дотримано норм законодавства.

При цьому він не уточнив, чи має він намір оскаржувати в суді указ про його звільнення з посади губернатора.

Червоній також заявив, що виступає категорично проти призначення на посаду губернатора Рівненської області Матчука, тому що вважає, що він пов'язаний з бізнесом, що не сумісно з його новою посадою.

У свою чергу Єхануров пообіцяв, що звільнення Червонія буде оформлено відповідно до чинного трудового законодавства.

"Рішення, укази, постанови – це рішення про звільнення чи призначення, а що стосується запису в трудову книжку – це інші відносини – буває, що людина хворіє, буває, що у відпустці", - сказав Єхануров, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що Червоній буде звільнений після відпустки.

Прем’єр навів приклад, що він будучи головою Дніпропетровської ОДА був призначений 1 квітня 2005 року, і почав працювати на цій посаді 6 квітня, будучи депутатом, і тільки 12 червня після позбавлення депутатського мандату почав отримувати заробітну платню керівника області.

За його словами, "тут немає колізії та порушень трудового законодавства".

Як відомо, у четвер Віктор Ющенко звільнив Червонія від обов'язків голови Рівненської облдержадміністрації, призначивши замість нього Матчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...