Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметову нагадали про недоплати в бюджет

П'ятниця, 19 травня 2006, 14:39

Голова державної податкової адміністрації Олександр Кірєєв вимагає від 15 металургійних підприємств підвищити відрахування податків до держбюджету.

Про це Кірєєв повідомив представників комбінатів на нараді в четвер, повідомляє Комерсант-Україна.

"За чотири місяці поточного року підприємства металургійного комплексу знизили сплату податків на 842 мільйони гривень. Особливо в Дніпропетровській і Донецькій областях", - підкреслив Кірєєв.

"Ми розуміємо ситуацію зі збільшенням плати за енергоносії, навантаження на фонд зарплати, але не до такої ж міри" ,– сказав Кірєєв.

"Тільки сім підприємств зменшили сплату податків на 1 мільярд гривень. Це дуже різко. Ці фактори не могли до такого привести", - додав голова податкової адміністрації.

Кірєєв також дорікнув керівникам підприємств використанням схем мінімізації податків і роботою через офшори.

У випадку неадекватної реакції на вимоги, керівник ДПАУ пообіцяв залучити "інші органи" до підвищення бюджетної дисципліни.

У свою чергу металурги скаржилися на сформовану цінову ситуацію на світовому ринку, і що в ДПАУ "не хочуть цьому вірити".

На думку експертів, для податківців подібні бесіди є єдиним способом вплинути на платників, тому що більшість схем мінімізації працюють у рамках закону.

"Якісь податки вони платять, але їх недостатньо, але це вже не проблема підприємства,– сказав експерт Центру соціально-економічних досліджень "CASE-україна" Дмитро Боярчук.

"Тому в ДПАУ і практикують такі зустрічі, щоб хоч якось прижати хвости неплатникам", - додав він.

У списку підприємств, що знизили платежі, "Донецьксталь", Донецький і Єнакієвський метзаводи, "Азовсталь", Дніпропетровський метзавод ім. Петровського, Північний, Центральний і Інгулецький ГЗКи.

"Донецьксталь" входить у групу концерну "Енерго", більшість акцій Єнакієвського метзавода належить СКМ, Дніпропетровський метзавод ім. Петровського контролює група "Приват", Північний і Центральний ГЗКи належать СКМ, а Інгулецьким ГЗК керує Смарт-груп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування