Єхануров спустив "коаліціантів" на грішну землю. У Тимошенко ще мріють

П'ятниця, 19 травня 2006, 15:19

Підписання угоди про урядову коаліцію не відбудеться до відкриття першої сесії Верховної Ради, заявляє прем’єр-міністр Юрій Єхануров.

Він сказав журналістам сьогодні у Рівному, що "усі розмови про відкриття сесії є розмовами, а офіційні документи підписуються після того, як депутати набули юридичної чинності".

Єхануров додав: "Після присяги та належного оформлення депутатів можна офіційно оформлювати будь-які угоди щодо коаліції".

Водночас керівник фракції БЮТ у Київраді Михайло Бродський вважає, що угода про створення коаліції має бути підписана не пізніше 24 травня.

"Заходячи в зал, ми вже повинні мати узгоджену позицію щодо кандидатури на спікера парламенту та щодо деяких інших моментів, якими парламент мусить займатися з першого дня. І якщо на той час ми не будемо вже об'єднаною силою, то в залі можуть початися якісь ігри, і вже тоді невідомо, чим це все закінчиться. Можемо програти все", - цитує його слова прес-служба БЮТ.

Парламентська коаліція має бути утворена не пізніше 25 червня. Така дата випливає з положень регламенту Верховної Ради, а також рішення підготовчої депутатської групи про проведення першої сесії нової ВР 25 травня.

Відповідно до ст. 62 регламенту, на створення коаліції відводиться календарний місяць, і цей строк починається з дня відкриття першого пленарного засідання новообраної ВР.

Якщо протягом місяця коаліція не формується, президент матиме право розпустити Верховну Раду.

УНІАН, Українська правда

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування