Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія силою не триматиме Україну поруч

П'ятниця, 19 травня 2006, 16:33

Росія виступає за збереження СНД, однак не має наміру нікого утримувати в Співдружності.

Про це заявив у п'ятницю на прес-конференції в Мінську прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков, коментуючи на прохання журналістів висловлення про можливий вихід з СНД Грузії й України.

Фрадков відзначив, що не чув таких висловлень від керівників ні першої, ні другої країни.

Російський прем'єр сказав, що міркування на цю тему чув. Він заявив, що, напевно, вони мають право на існування в силу необхідності вироблення продуманих, зважених політичних рішень.

Фрадков відзначив, що Росія нікого не тримає в СНД, якщо це не становить ні політичного, ні економічного інтересу для країн-учасниць.

Але російський прем'єр вважає, що цей ресурс далеко не вичерпаний. Він заявив, що Росія за те, щоб зберігати Співдружність, і зараз за дорученням глав держав йде робота з підвищення ефективності цього механізму.

Тим часом міністри закордонних справ України і Росії Борис Тарасюк і Сергій Лавров обговорили питання належної підготовки практичного наповнення візиту російського президента Володимира Путіна в Україну.

У ході зустрічі в п'ятницю в Страсбурзі міністри висловили єдину позицію про те, що цей візит повинен засвідчити подальший позитивний розвиток відносин між двома країнами, повідомив керівник прес-служба МЗС України Василь Філіпчук.

"Україна готова до подальшої активізації україно-російського співробітництва по всьому колу актуальних питань двосторонніх відносин, зокрема, у сфері зовнішньої політики, європейської і євроатлантичної інтеграції", - відзначив Тарасюк.

"Інтерфакс-Україна", РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...