Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В новому парламенті пророкують "повний розвал"

П'ятниця, 19 травня 2006, 17:38

Комітет виборців України прогнозує обрання керівництва парламенту і створення коаліції в перший день роботи нової Верховної Ради.

У той же час глава КВУ Ігор Попов на прес-конференції в п'ятницю в Києві відзначив, що "торги за провідні посади в парламенті продовжуватимуть до останнього", а коаліція, швидше за все, буде мати "ситуативний характер".

На його думку, у новому складі парламенту буде відзначатися "повний розвал" партійної дисципліни, тому що керівництво партії не зможе контролювати голосування усіх своїх депутатів.

У твердій опозиції, на думку Попова, буде знаходитися тільки Компартія, а всі інші партії і фракції тією чи іншою мірою будуть допущені до керівних посад.

Такий прогноз експерти КВУ зробили на підставі моніторингу початку роботи діяльності місцевих рад в Україні, що проводилася з квітня по травень 2006 року.

Попов також повідомив, що КВУ має неофіційну інформацію про ряд фактів підкупу депутатів місцевих рад або тиску на них з боку належних осіб виконавчої влади під час виборів керівництва рад.

Як позитивний елемент Попов відзначив те, що після скасування депутатської недоторканності депутатів місцевих рад не зафіксовано випадків переслідування депутатів.

Попов відзначив, що низка місцевих рад на своїх перших сесіях прийняла рішення, що суперечать законодавству, зокрема, щодо статусу російської мови і про обрання декількох заступників місцевих рад.

У цілому експерти КВУ відзначають, що склад місцевих рад обновився на 70%, а також, що Партія регіонів контролює близько 30% місцевих рад в Україні, а також відзначає зменшення впливу Києва на місцеві ради навіть у центральних регіонах.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування