Європейське містечко у Києві взяли в облогу

Субота, 20 травня 2006, 16:23

У Києві на Хрещатику в рамках святкування Дня Європи встановлені намети "Європейського містечка".

Свої намети встановили представництво ЄС, а також посольства 27 європейських країн (у тому числі асоційованих членів ЄС).

Тут кияни і гості столиці можуть одержати інформацію про країну, купити і скуштувати національні страви.

Організатори проводять також конкурси дитячого малюнка, змагання з вуличного міні-футболу і баскетболу.

Біля Київської мерії на Хрещатику встановлений павільйон дебатів, де проводяться дискусії на різні теми, у яких беруть участь також представники посольств європейських держав.

На сценах-помостах, установлених на головній вулиці української столиці, виступають дитячі фольклорні колективи, джазові ансамблі, артисти естради.

Представники Кременчуцького козацтва демонструють елементи козацького бойового мистецтва, проводять конкурси для бажаючих.

Головна сцена встановлена на Майдані Незалежності, де ввечері пройде основна святкова програма.

О 18.00 почнеться офіційна церемонія відкриття Дня Європи у Києві. Очікується участь президента Віктора Ющенка, міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, київського міського голови Леоніда Черновецького, глави представництва Єврокомісії в Україні Ієна Боуга.

Потім запланований концерт за участю шведської групи The Cardigans і українських груп "ВВ" і ТНМК.

Разом з тим, кілька сотень представників трубних підприємств пікетували Європейське містечко, організоване на Хрещатику і майдані Незалежності.

Як повідомили в об'єднанні "Укртрубопром", акція покликана привернути увагу європейського співтовариства до введення Єврокомісією 25-процентного мита на весь асортимент українських безшовних труб.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування