Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк хоче передомовитися з ЄС

Субота, 20 травня 2006, 16:53

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк сподівається на укладення з Євросоюзом нової угоди про співробітництво.

Про це йдеться у коментарі Тарасюка з приводу святкування Днів Європи в Україні, розповсюдженому прес-службою МЗС.

"Ми розраховуємо, що після успішного виконання Плану дій, у першу чергу його політичних пріоритетів, має бути укладений новий документ, який стане ефективною основою подальшого розвитку наших відносин з ЄС", - вважає Тарасюк.

"Тому у якості найважливішого середньострокового пріоритету двосторонніх взаємин ми розглядаємо укладення нової угоди європейського типу, яка б ґрунтувалася на принципах інтеграції та асоціації між Україною та ЄС", - сказав він.

За словами Тарасюка, майбутня угода має закласти нову юридичну базу двосторонньої співпраці та замінити Угоду про партнерство і співробітництво (УПС), десятирічний термін дії якої завершується на початку 2008 року.

Наступним пріоритетом міністр вважає створення зони вільної торгівлі з ЄС. За його словами, формальні переговори щодо цього питання розпочнуться відразу після набуття Україною членства у Світовій організації торгівлі.

Важливим елементом співробітництва з Євросоюзом Тарасюк назвав укладення угоди про спрощення візового режиму.

"Таким чином, прогрес у виконанні політичних пріоритетів Плану дій, приєднання України до СОТ, започаткування переговорів про створення Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та переговори з ЄС про укладення нової угоди, яка має замінити нинішню УПС – такою є середньострокова дорожня карта євроінтеграційного курсу України", - підсумував міністр.

"Успішна реалізація цих планів та укладення і прогрес у виконанні Європейської угоди про асоціацію відкриють шлях до початку переговорів про вступ до ЄС через використання механізму подачі заявки на членство в Європейському Союзі", - вважає Тарасюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування