Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що Україна потрібна ЄС

Субота, 20 травня 2006, 18:44

Президент Віктор Ющенко впевнений, що вступ України до Євросоюзу вигідний не лише нашій країні, але й Європі.

"Не тільки Європа потрібна Україні, але й ми потрібні Європі", - сказав він у суботу в своєму радіозверненні з нагоди святкування Дня Європи у Києві.

"Україна може дати новий подих багатьом проектам загальноєвропейського значення. В енергетичній сфері ми можемо допомогти Європі позбутися залежності", - сказав президент.

"Ми разом можемо прокласти нові шляхи постачання нафти і газу з Каспійського регіону", - зазначив він, додавши, що першим кроком у реалізації цієї мети є нафтопровід Одеса-Броди, визнаний Європейським Союзом як стратегічно важливий проект.

У транспортній сфері Україна може запропонувати нові транзитні шляхи, які полегшать сполучення ЄС з країнами на Сході, зокрема з Росією, зазначив Ющенко.

"Чим швидше ми будемо рухатись назустріч один одному, тим швидше будуть наповнюватись реальним змістом згадані ініціативи", - сказав президент.

"Переконаний – Україна стане повноправним членом Європейського Союзу", - наголосив Ющенко.

Він підкреслив, що за перший рік його президентства було задано високий темп зближенню України і ЄС.

"В цьому напрямку було зроблено більше, ніж за всі попередні роки. Товарообіг між Україною і Європейським Союзом сягнув більше 20 мільярдів доларів. Якщо порівняти з 2003 роком, то український експорт до країн Європейського Союзу зріс на 60%", - сказав Ющенко.

Він наголосив, що європейську інтеграцію України підтримали більшість політичних партій, які пройшли в український парламент.

"Про європейську інтеграцію, про досягнення Україною європейського рівня розвитку говорять "Наша Україна", Блок Юлії Тимошенко, Партія Регіонів, Соціалістична партія, партії демократичного спрямування, які залишилися поза парламентом, але мають своїх представників у місцевих органах влади", - сказав Ющенко.

Він висловив віру в те, що у парламенті буде сформовано коаліцію, яка працюватиме за європейськими правилами гри.

"Переконаний, що й опозиція підтримуватиме закони та дії влади, спрямовані на підтримку євроінтеграційних процесів. Це мета, яка має об’єднати всі політичні сили України", - підкреслив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування