Ющенку шкода, що на шоу ходять більше, ніж на могили

Неділя, 21 травня 2006, 14:26

Президент Віктор Ющенко заявляє, що влада зробить усе можливе для того, щоб виявити справжні причини трагедії в Биківні й не допустити подібного в майбутньому.

Про це він сказав у неділю в ході церемонії вшановування пам'яті жертв сталінського режиму на території заповідника "Биківнянські могили".

"Сьогодні ми починаємо говорити про те, що трагедія, яка супроводжувала українську націю й називається "політичні репресії" - це день, який, я переконаний, незабаром буде піднятий на рівень державного знака", - відзначив Ющенко.

При цьому він додав, що "на жаль, київське авто шоу зібрало більше людей, ніж сьогодні зібралося на мітинг-реквієм". У той же час президент підкреслив, що це не докір нації, а проста констатація факту.

Ющенко також повідомив, що інститут національної пам'яті очолить Ігор Юхновський.

Раніше Юхновський обіймав посаду співголови тимчасової спеціальної парламентської комісії з питань моніторингу виборчого законодавства.

За дорученням Ющенка уряд ухвалив рішення щодо створення Інституту національної пам'яті як центрального органу виконавчої влади.

Він повинен займатися рядом питань, серед яких: забезпечення реалізації держполітики в сфері відновлення й збереження національної пам'яті українського народу, координація діяльності інших органів влади в цій площині, вивчення історії української нації, у тому числі репресій у різні часи, і поширення об'єктивної інформації про історію України у світі.

Як передає "Інтерфакс-Україна", учасники мітингу вшанували пам'ять розстріляних у биковнянському лісі хвилиною мовчання. У заходах, присвячених пам'яті жертв комуністичних репресій, взяли участь орієнтовно 3 тисячі чоловік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування