Мороз і Тимошенко приготували "Нашій Україні" договір з ультиматумами

Неділя, 21 травня 2006, 17:55

Лідер Соцпартії Олександр Мороз не виключає, що в найближчі два дні угода про парламентську коаліцію вже може бути підписана "трійкою".

На прес-конференції у неділю в Києві він повідомив, що проект коаліційної угоди фактично готовий до підписання.

"І я сподіваюсь, що в понеділок він (проект) стане предметом конкретніших переговорів у складі "трійки" і дасть змогу визначитись щодо його змісту. Він готовий і може бути підписаний і "Нашою Україною", і БЮТ, і відповідно, нами так само", – зазначив лідер соціалістів.

Відповідаючи на запитання, чи може "Наша Україна" запропонувати свій варіант угоди і чи не загальмує це процес підписання угоди, Мороз відповів: "Можливо".

Він розповів, що читав кілька варіантів, запропонованих "Нашою Україною" і висловив думку, що цій політичні силі "необхідно спочатку визначитись самій".

Разом з цим він підкреслив, що над проектом, повністю узгодженим БЮТ і СПУ, працювали і представники "Нашої України", зокрема, Роман Зварич та Роман Безсмертний. Це дає йому надію сподіватися, що документ може підписаний найближчими днями.

Мороз підтвердив, що проект документу пропонує винести із списку посад, які розподілятимуться угодою, посади прем’єра і спікера.

"Це має бути предмет більш широких політичних консультацій. Оскільки тут закладається баланс інтересів влади і партій", - сказав він.

Перед цим, виступаючи на Всеукраїнських зборах депутатів від СПУ, Мороз наголосив, що в проекті соціалісти виклали свої основні позиції щодо НАТО, продажу землі, і якщо вони не будуть підтримані, соціалісти не підпишуть угоду про створення коаліції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування