Західні газети вирішили, що "помаранчеві" суперечки завели Україну в кризу

Понеділок, 22 травня 2006, 11:07

Суперечки в помаранчевому таборі щодо кадрових питань в майбутньому уряді завели Україну в економічну кризу.

Про це пишуть швейцарська газета "Neue Zürcher Zeitung" та німецька "Handelsblatt" у своїх статтях, переклад яких наводить радіо Німецька хвиля.

"Помаранчеві розрізнені, як ніколи. Від часу парламентських виборів фракції помаранчевого табору сперечаються щодо конфігурації майбутньої коаліції, головним чином у питанні розподілу посад. При цьому йдеться виключно про кадрові питання і більше ні про що", - пише газета.

"Скидається на те, що окремі політики з оточення президента ніяк не можуть змиритися з вимогою блоку Юлії Тимошенко і погодитися на її призначення прем’єр-міністром", - додає видання.

"У створенні коаліції "Наша Україна" справляє цілком розгублене враження через те, що претензії Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра є обґрунтованими. Блок Тимошенко є найсильнішим політичним об’єднанням у помаранчевому таборі", - наголошується в статті.

В той же час, автор статті зазначає, що" часом зухвалий апаратник Юрій Єхануров веде нині урядові справи так, ніби це "Наша Україна" виграла вибори".

"Це затягування може мати для України лише неприємні наслідки. Адже країна політично паралізована не лише з часу виборів, а, грубо кажучи, з часу приходу до влади помаранчевої коаліції", - пише швейцарська газета і наголошує, що нині україні терміново потрібно рішуче продовження політики реформ.

В той же час німецьке видання зазначає, що "тривалий конфлікт реформаторських сил занурив Україну в економічну депресію". "Причиною кризи є суперечки навколо формування нового уряду, котрі точаться з часу парламентських виборів наприкінці березня", - пише газета.

Видання з посиланням на координатора Німецької групи радників з питань економічних реформ в Україні Ларса Гандріха зазначає, що "нестабільність завела країну в економічну кризу".

"Якщо новий уряд не візьме негайно ситуацію під контроль, Україна може досить швидко перетворитися на кризовий регіон", - цитує експерта газета.

Далі видання звертає увагу на негативні наслідки нещодавніх заяв голови Фонду держмайна про ймовірний повторний продаж "Криворіжсталі":

"Семенюк, котру дипломати називають "некерованою самонавідною ракетою", нещодавно пригрозила найбільшому у світі металургійному концернові "Міттал Стіл" реприватизацією його українського підприємства", - пише газета.

Видання зазначає, що поновлення дебатів щодо реприватизації може стати "отрутою" для української кон’юнктури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News