Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Януковичу зачитають, як треба "любити Україну"

Понеділок, 22 травня 2006, 12:03

Партія регіонів і блок "Наша Україна" поки не визначились зі своїми кандидатурами в тимчасову президію Верховної Ради.

Про це заявив голова підгрупи з питань проведення урочистого засідання Верховної Ради, формування тимчасової президії, лічильної комісії та організації роботи першої сесії ВР п'ятого скликання Олександр Турчинов.

Він також повідомив, що комуністи, які будуть присутні в тимчасовій президії за квотою СПУ, незважаючи на домовленості, що в президію не будуть подаватись кандидатури лідерів політичних сил, подали кандидатуру Петра Симоненка, але Турчинов вважає, що це питання буде вирішено.

Голова підготовчої депутатської групи Іван Бокий повідомив, що на засіданні у понеділок буде остаточно прийнято рішення про церемонію відкриття сесії.

Він розповів, що підгрупа Турчинова пропонує, щоб урочиста церемонія розпочалась о 10:00 - пролунає вірш Володимира Сосюри "Любіть Україну".

Потім голова Верховної Ради минулого скликання Володимир Литвин надасть слово найстаршому за віком депутату, присутньому у сесійній залі (Іван Герасимов від КПУ).

Герасимов має зачитати присягу депутата, потім пролунає духовний гімн "Молитва за Україну" Миколи Лисенка, і депутати піднімуться на третій поверх, де підпишуться під текстом присяги.

Після цього вони повернуться до сесійної зали, де пролунає Державний гімн України, і буде офіційно відкрито сесію. Буде обрано тимчасову президію, після чого президент Віктор Ющенко виступить із зверненням.

Потім планується, що прем'єр-міністр Юрій Єхануров виголосить заяву про відставку уряду, а Верховна Рада, у свою чергу, доручить цьому уряду виконувати обов'язки до призначення нового.

За прогнозами Бокого, вся церемонія триватиме 30-35 хвилин. Після цього депутати перейдуть до розгляду кадрових питань.

У той же час він вважає нереальним розгляд вже в перший день питання про призначення керівництва парламенту.

Пленарні засідання продовжаться у п'ятницю і на наступному тижні.

Як відомо, відкриття першої сесії Верховної Ради п'ятого скликання заплановано на четвер, 25 травня.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...