До кінця тижня почнуть готуватися до офіційного "шлюбу" з Тимошенко?

Понеділок, 22 травня 2006, 14:45

До тимчасової президії Верховної Ради мають увійти від Партії регіонів Раїса Богатирьова, від "Нашої України" - Микола Катеринчук, від Компартії - Адам Мартинюк, від БЮТ – Олександр Турчинов, від Соцпартії - Іван Бокий.

Про це заявив голова робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради Іван Бокий.

За його словами, у вівторок на робочій групі мають бути затверджені ці кандидатури. Також він зазначив, що у вівторок має бути затверджено остаточно місце розташування депутатів, які входять до п'яти політичних сил, котрі були обрані до парламенту.

За його словами, поряд із "Нашою Україною" буде БЮТ, далі Партія регіонів і КПУ займатимуть ліву сторону від президії. За його словами, СПУ буде розташовуватися у середній частині зали.

Бокий також повідомив, що на сьогодні ще не досягнуто домовленості щодо того, скільки рекомендувати парламенту створювати комітетів в новообраній Верховній Раді. За його словами, ці пропозиції ще не надійшли від підгрупи, котра готує дане питання.

Стосовно часу створення парламентських комітетів, представник "Нашої України" Юрій Ключковський нагадав, що згідно з регламентом комітети формуються одразу після оформлення парламентських фракцій та створення коаліції.

"Очевидно, п'ятниця буде присвячена питанню легалізації фракцій та підготовці до офіційного створення коаліції", - зазначив Ключковський.

Крім того, він висловив думку, що наступного тижня парламент також буде працювати в пленарному режимі.

"Сесія буде працювати в пленарному режимі до вирішення питання формування комітетів", - підкреслив він.

У той же час Ключковський повідомив, що на вівторок заплановано засідання політради блоку "Наша Україна", в ході якого будуть розглядатися проекти документів про створення коаліції.

Керівник інформаційного департаменту блоку "Наша Україна" Тетяна Мокріді повідомила також, що до складу лічильної комісії "Наша Україна" делегувала Льва Гнатенка, Павла Жебрівського, Юрія Оробця та Олександра Чорноволенка.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування