Українські компанії матимуть свій рейтинг

Понеділок, 22 травня 2006, 15:07

Міжнародне рейтингове агентство Мооdу's Investors Service 22 травня ввело українську національну шкалу рейтингів (НШР).

Як повідомило Мооdу's у понеділок, вводиться національний маркер ".ua", за допомогою якого українська національна шкала припускає можливість присвоєння всіх 21 стандартних рейтингів агентства від найбільш ризикового рівня С.ua до найменш ризикового – Ааа.ua.

Мооdу's нагадує, що рейтинги показують рівень відносної кредитоспроможності компаній в Україні.

"Інвестори й інші користувачі кредитних рейтингів знаходять корисними НШР, що забезпечують велику диференціацію боргів у країні", - прокоментував появу НШР в Україні старший керуючий директор Мооdу's у Європі Фредерік Древон.

"Це особливо корисно, коли рейтинги за глобальною шкалою відображають політичні й економічні ризики, що можуть ховати специфічні ризики компанії, як у випадку України, - додав він.

Як відзначає агентство, введення НШР в Україні доповнює активність і зростаюча присутність Мооdу's у Східній Європі і СНД, де з листопада 2005 року працює Мооdу's Eastern Europe LLC зі штаб-квартирою в Москві.

Мооdу's Investors Service - один з провідних провайдерів кредитних рейтингів, досліджень і аналізу боргових інструментів і цінних паперів на світовому ринку капіталу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування