Поранення активіста "Пори" коштує 100 тисяч доларів?

Понеділок, 22 травня 2006, 15:42

Сторона потерпілого вимагає від міліціонера, який 22 березня поранив активіста "Пори" Олександра Глобенка, 100 тисяч доларів.

Про це в інтерв'ю УНІАН сказав адвокат обвинуваченого Віктора Сича Олексій Назаренко.

"Мій підзахисний готовий нести покарання відповідно до закону, відшкодувати потерпілому збиток, який підрахує суд", - заявив адвокат.

"Але давайте говорити про реальні суми. А то коли ми знайомилися з матеріалами справи, то побачили космічні цифри. У позові йдеться про 100 000 доларів", - додав він.

За словами Назаренка, його підсудний "скоїв злочин ненавмисно, адже за обставинами справи видно, що наміру заподіяти тілесні ушкодження потерпілому не було".

"Це все результат збігу обставин. Група захисту визнає факт: так, такі дії, які завдали Олександру шкоди, були здійснені. І міліціонер визнає свою провину. Але частково", - зазначив адвокат.

На питання щодо "збігу обставин", Назаренко відповів: "Події відбувалися вночі, в темряві. І мій підзахисний не знав, що має справу з нормальними хлопцями, студентами, які розклеювали листівки".

"Віктору незадовго до цього надійшла орієнтировка щодо пограбування. Його колеги побігли за якимись людьми. А Віктор – водій, він поїхав в машині навперейми і опинився наодинці з двома студентами", - зазначив захисник.

За його словами, обвинувачений "не знав, хто це, чи є у них зброя – пістолети або ножі, і поклав одного з них на землю".

Коли Сич, "вирішивши надіти на Олександра "браслети", став піднімати йому одну руку, підтягати до другої, у цей час випадково вистрілив", розповів адвокат.

За словами видання, домовитися "полюбовно" сторонам не вдалося: потерпілому пропонували 500 гривень. Також міліціонер не зміг принести активісту "Пори" свої вибачення.

Отримати коментарі від потерпілого не вдалося через відмову його адвокатів.

Перше засідання суду по цій справі призначено на 1 червня.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News